Nieuws & activiteiten - nieuwsberichten
De Alsembloem Jeugd treedt op in de Meent
Je zal het al gehoord hebben: bij de Alsembloem Jeugd gaat het er bruisend aan toe! Het beste bewijs daarvan is dat ze er voor het derde jaar op rij in slagen een eigen voorstelling te maken. In een regie van Loes Van Eesbeeck palmen ze deze keer CC de Meent in.
Gepubliceerd op 4/02/2013
Jean-Paul Bauduin regisseert in november 2012
Jean-Paul Bauduin is binnen De Alsembloem al jarenlang actief als toneelspeler. In november maakt hij zijn regiedebuut met de hilarische komedie "Martha en Mathilda" van Pol Anrys.
Gepubliceerd op 22/04/2012
Tweede jaargang van De Alsembloem Jeugd
Na het succesvolle debuut met "Lijn 154" gaat de jeugdafdeling van De Alsembloem zijn tweede jaargang in. De regie is dit jaar in handen van Loes van Eesbeeck.
Gepubliceerd op 17/09/2011
Spetterende boulevardkomedie in regie van Bert Demunter in november 2011
Op 11-12-13 november 2011 brengen we in CC de Meent een klassieke boulevardkomedie van de hand van een meester in het genre: Georges Feydeau. Wie zich stukken van hem herinnert die we vroeger reeds brachten, zoals "Hotel Paradiso" (1991) en "Een vlo in het oor" (2005), weet dat dit garant staat voor een avondje bulderen en lachen. Het wordt deze keer “De pineut”, een bewerking van “Le dindon”. Net zoals voor de grootschalige coproductie "Amadeus", doen we voor dit stuk opnieuw een beroep op onze huisregisseur Bert Demunter.
Gepubliceerd op 17/02/2011
De Alsembloem Jeugd krijgt concrete vorm
De vraag naar een goede jeugdwerking leeft al een hele tijd binnen De Alsembloem. Met Kelly Bauduin als nieuwe verantwoordelijke voor de jeugd en Maarten Motté als regisseur heeft deze jeugdwerking nu een concrete vorm gekregen.
Gepubliceerd op 29/10/2010
Beersel bekroond met eretitel "Toneelgemeente 2010"
Vorig jaar in november brachten De Alsembloem en de twee andere Beerselse toneelverenigingen Weredi en Lustig en Vrij, in samenwerking met Academie Orfeus, het gemeentebestuur van Beersel en CC de Meent het totaalspectakel "AMADEUS". Deze coproductie was een voorlopig hoogtepunt in een reeds verschillende jaren opgericht initiatief rond "Toneel in Beersel", waarbij de gemeente bovenop de bestaande subsidies en gunsttarieven bij de terbeschikkingstelling van infrastructuur aan de betrokken toneelverenigingen nog een aantal extra tegemoetkomingen op financieel en materieel gebied aanbood en de samenwerking tussen de verengingen stimuleerde. "Amadeus" kende toen heel veel succes en heeft bij de verschillende deelnemers een heel goed gevoel achtergelaten. Toen OPENDOEK in het kader van de actie “Toneeltgemee” een oproep deed voor kandidaturen voor de eretitel ”Toneelgemeente 2010”, werd er zowel vanuit de cultuurdienst van onze gemeente als vanuit de drie toneelverenigingen ingegaan op deze oproep. Onder andere dit feit dat zowel de gemeente als de verenigingen dit initiatief namen, heeft ervoor gezorgd dat ons dossier bij de beste behoorde. Volgens OpenDoek was het dan ook vooral “de warmte” die dit dossier uitstraalde, samen met de gemeentelijke initiatieven en de intense samenwerking tussen de verschillende verenigingen die uitmondde in een echte en hechte vriendschap, die er voor gezorgd heeft dat Beersel uiteindelijk één van de 4 gemeenten uit de 20 kandidaturen is die door hen bekroond werden met de titel “Toneelgemeente 2010”.
Deze eretitel vormt ook voor De Alsembloem een mooie bekroning op het werk geleverd in het voorbije toneelseizoen en stimuleert ons om dit ook naar de toekomst toe verder blijven waar te maken.
Gepubliceerd op 3/04/2010
Bert Vannieuwenhuyse regisseert onze najaarsproductie in november 2010
Voor onze najaarsproductie op 19-20-21 november 2010 doen we opnieuw een beroep op de regie van Bert Vannieuwenhuyse. Bert is bij het grote publiek vooral bekend als acteur voor televisie en theater. Zo was hij bijvoorbeeld een tijdlang te zien in "Thuis", "Familie", "Spoed" en "Emma". Naast zijn verdiensten als acteur heeft Bert intussen echter ook al een mooi palmares opgebouwd als regisseur. En na de schitterende samenwerking met hem bij onze productie "God" in maart 2009, werd het dan ook al gauw duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was.
De keuze voor het stuk is gevallen op de satire “Ja ja, maar nee nee” van de Brusselse auteur Rudi Bekaert. We kijken er al naar uit om onder begeleiding van Bert de talrijke personages tot leven te brengen. De ervaringen met Bert uit te verleden beloven in ieder geval veel goeds. Noteer dus alvast de data in uw agenda!
Gepubliceerd op 17/02/2010
Nu ook online bestellingen van kaarten mogelijk via onze website
Het is nu ook mogelijk voor onze producties online tickets te bestellen via onze website. Ga daarvoor naar het menu-item "Tickets". Uiteraard is het nog steeds mogelijk ook tickets te bestellen via e-mail naar tickets@dealsembloem.be of rechtstreeks per telefoon bij het secretariaat van CC de Meent (Gemeenveldstraat 34; 1652 Alsemberg; tel. 02 359 16 00).
Gepubliceerd op 2/03/2010
De Alsembloem opnieuw op de jaarmarkt in Beersel
Op zaterdag 18 september zal De Alsembloem na een jaartje afwezigheid opnieuw een stand houden op de jaarmarkt van Beersel. Kom langs om te proeven van de sfeer, voor een gezellige babbel of om kaarten te kopen voor onze producties. De straten van Beersel in de omgeving van de kerk worden verkeersvrij gemaakt vanaf 14u voor de start van een rommelmarkt. De eigenlijke jaarmarkt begint vanaf 17u.
Gepubliceerd op 28/03/2010

©2012• De Alsembloem • Laatste update van deze pagina op 4-02-2013