KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE ALSEMBLOEM - NIEUWSBRIEF JANUARI 2010

Inhoud nieuwsbrief
  * Op 19-20-21 maart 2010 brengen we "Dwazen" van Neil Simon
  * Regisseur Hendrik Van Eycken over "Dwazen"
  * In november 2010 werken we opnieuw met Bert Vannieuwenhuyse als regisseur
  * Bekijk de foto's van "Amadeus"

Productie "Dwazen"
Op 19-20-21 maart 2010 brengen we in CC de Meent onze voorjaarsproductie: de komische fabel "Dwazen". Dit stuk is een vertaling door Robert Grijsen van Neil Simons "Fools". De regie is in handen van Hendrik Van Eycken. Deze productie gaat door in samenwerking met CC de Meent en het gemeentebestuur van Beersel.
Met Benny Keyaerts, Kelly Bauduin, Geert Raes, Kathy Verbeeck, Jean-Paul Bauduin, Ingrid Bauwens, Karen De Becker, Jeanin Van Zeebroeck, Christian Reunes, Jan Wets, Guy Bernolet, Rafael Toegaert, Loïc Bernolet en Frederik-Jan Billiet.
OPGELET: de plaatsen zijn genummerd! Verzeker jezelf dus van de beste plaatsen door vandaag nog je kaarten te bestellen:
* bij CC De Meent (Tel. 02 359 16 00; e-mail info@demeent.be )
* via e-mail naar tickets@dealsembloem.be
* of bij één van onze leden.
Kaarten kosten 8 €. Groepen (minstens 10 personen) betalen in voorverkoop 7 € per persoon wanneer de kaarten ten laatste op 11 maart 2010 besteld worden op het e-mail adres groepen@dealsembloem.be of via CC de Meent. Info en exacte voorwaarden op www.dealsembloem.be .

Regisseur Hendrik Van Eycken over "Dwazen"
Neil Simon schreef deze “komische fabel” met de bedoeling dat het zo weinig mogelijk werd gespeeld vermits de opbrengst ervan naar zijn ex-vrouw zou gaan. Aanvankelijk was hij daar in geslaagd, maar ondertussen is dit stuk uitgegroeid tot een van de stukken die bijna door elke groep ooit gespeeld is of zal worden. Een van de redenen hiervoor is dat het bevolkt wordt door fantastisch sympathieke personages. Niet alleen leuk om naar te kijken maar ook geweldig om te spelen. De lichte absurde trekjes maken het des te boeiender.
Dwazen is grappig en vertederend. Feel good theater van de bovenste plank.

Het stuk speelt zich af in Kulyenchikov, een godvergeten gat ergens in Rusland. Hier probeert Leon, een ambitieuze schoolmeester, zijn carrière te starten als privé-leraar van Sofia, de dochter van de dorpsdokter.
Dat blijkt een hele uitdaging, het meisje is niet bijster snugger, maar wel uitzonderlijk knap. Dit stimuleert hem de uitdaging aan te gaan en haar wijsheid bij te brengen.
Een hele sinecure, het hele dorp blijkt het verstandelijk wat moeilijk te hebben. Dat alles wordt nog versterkt met een vloek die over het dorp heerst. Toch zal Leon er volledig voor gaan. En als hij slaagt zal ook de vloek verdwijnen. Alle hoop is dus op hem gericht...

Bert Vannieuwenhuyse regisseert onze najaarsproductie
Voor onze najaarsproductie op 19-20-21 november 2010 doen we opnieuw een beroep op de regie van Bert Vannieuwenhuyse. Bert is bij het grote publiek vooral bekend als acteur voor televisie en theater. Zo was hij bijvoorbeeld een tijdlang te zien in "Thuis", "Familie", "Spoed" en "Emma". Naast zijn verdiensten als acteur heeft Bert intussen echter ook al een mooi palmares opgebouwd als regisseur. En na de schitterende samenwerking met hem bij onze productie "God" in maart 2009, werd het dan ook al gauw duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was. Welk stuk we in november brengen houden we voorlopig nog even een verrassing. Maar de ervaringen met Bert uit te verleden beloven in ieder geval veel goeds. Noteer dus alvast de data in uw agenda!

Bekijk de foto's van "Amadeus"
Kan je niet wachten tot in maart om De Alsembloem in actie te zien? Wens je nog eens na te genieten van de productie "Amadeus", die in november 2009 doorging in samenwerking met Weredi, Lustig en Vrij en Academie Orfeus in het kader van "Toneel in Beersel"? Je kan terecht voor foto's van deze productie op onze website: www.dealsembloem.be
 

Voor meer info en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan je steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

P.S. U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij repecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.