KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE ALSEMBLOEM - NIEUWSFLASH FEBRUARI 2010


We nodigen jullie hierbij graag uit op één van onze voorstellingen van

NEIL SIMONs
DWAZEN
(FOOLS)

EEN KOMISCHE FABEL IN EEN REGIE VAN HENDRIK VAN EYCKEN

Met Benny Keyaerts, Kelly Bauduin, Geert Raes, Kathy Verbeeck, Jean-Paul Bauduin, Ingrid Bauwens, Karen De Becker, Jeanin Van Zeebroeck, Christian Reunes, Jan Wets, Guy Bernolet, Rafael Toegaert, Loïc Bernolet en Frederik-Jan Billiet

Opgelet: de plaatsen zijn genummerd! Bestel dus vandaag nog je kaarten!


Opvoeringen
Vrijdag 19 maart 2010 om 20u
Zaterdag 20 maart 2010 om 20u
Zondag 21 maart 2010 om 15u
CC de Meent
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg-Beersel

Tickets en reservatie
Kaarten kosten 8 €. Groepen (minstens 10 personen) betalen in voorverkoop 7 € per persoon wanneer de kaarten ten laatste op 11 maart 2010 besteld worden op het e-mail adres groepen@dealsembloem.be of via CC de Meent. Info en exacte voorwaarden op www.dealsembloem.be.

Kaarten zijn te bestellen via CC de Meent (Tel. 02 359 16 00 – info@demeent.bewww.demeent.be), tickets@dealsembloem.be of alle Alsembloemleden.


Regisseur Hendrik Van Eycken over "Dwazen"
Neil Simon schreef deze “komische fabel” met de bedoeling dat het zo weinig mogelijk werd gespeeld vermits de opbrengst ervan naar zijn ex-vrouw zou gaan. Aanvankelijk was hij daarin geslaagd, maar ondertussen is dit stuk uitgegroeid tot een van de stukken die bijna door elke groep ooit gespeeld is of zal worden. Een van de redenen hiervoor is dat het bevolkt wordt door fantastisch sympathieke personages. Niet alleen leuk om naar te kijken maar ook geweldig om te spelen. De lichte absurde trekjes maken het des te boeiender.
Dwazen is grappig en vertederend. Feelgoodtheater van de bovenste plank.

Het stuk speelt zich af in Kulyenchikov, een godvergeten gat ergens in Rusland. Hier probeert Leon, een ambitieuze schoolmeester, zijn carrière te starten als privéleraar van Sofia, de dochter van de dorpsdokter. Dat blijkt echter een grotere uitdaging te zijn dan hij kon verwacht hebben. De inwoners van het dorp gaan gebukt onder een vloek die over hen heerst en blijken het verstandelijk wat moeilijk te hebben. Ook het meisje zelf is niet bijster snugger, maar wel uitzonderlijk knap. Dat stimuleert hem de uitdaging aan te gaan en haar wijsheid bij te brengen. En als hij slaagt zal ook de vloek verdwijnen. Alle hoop is dus op hem gericht...


Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en kan je niet wachten tot in maart? Neem dan alvast een kijkje op www.dealsembloem.be voor foto's van de repetities.


P.S. U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij respecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.