KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE ALSEMBLOEM - NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2010

Inhoud nieuwsbrief
  * De Alsembloem op jaarmarkt Beersel op 18/9/2010
  * Bijtende satire "Ja ja, maar nee nee" op 19-20-21 november 2010
  * Regisseur Bert Vannieuwenhuyse over "Ja ja, maar nee nee"
  * Klassieke boulevardkomedie van Georges Feydeau op 11-12-13 maart 2011

De Alsembloem op jaarmarkt Beersel
Op zaterdag 18 september zal De Alsembloem na een jaartje afwezigheid opnieuw een stand houden op de jaarmarkt van Beersel. Kom langs om te proeven van de sfeer, voor een gezellige babbel of om kaarten te bestellen voor onze producties. De straten van Beersel in de omgeving van de kerk worden verkeersvrij gemaakt vanaf 14u voor de start van een rommelmarkt. De eigenlijke jaarmarkt begint vanaf 17u.

Productie "Ja ja, maar nee nee"
Voor onze najaarsproductie op 19, 20 en 21 november 2010 doen we opnieuw een beroep op de regie van Bert Vannieuwenhuyse. Na de schitterende samenwerking met hem bij onze productie "God" in maart 2009, werd het al gauw duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was.
De keuze voor het stuk is gevallen op de satire “Ja ja, maar nee nee” van de Brusselse auteur Rudi Bekaert. Deze productie gaat door in samenwerking met CC de Meent en het gemeentebestuur van Beersel.
Met Sigrid De Gelas, Kathy Verbeeck, Lut De Reuse, Loes Van Eesbeeck, Rafaël Toegaert, Ingrid Bauwens, Karen De Becker, Sonia Deryck, Gunter Keyaerts, Ilse Van der Velden, Jean-Paul Bauduin, Mieke Smedts, Jan Wets, Geert Raes, Magda Sermon, Peter Bellemans, Patrick Verspeeten en Kriz De Logi.
OPGELET: de plaatsen zijn genummerd! Verzeker jezelf dus van de beste plaatsen door vandaag nog je kaarten te bestellen:
* bij CC De Meent (Tel. 02 359 16 00)
* online via www.dealsembloem.be/tickets
* via e-mail naar tickets@dealsembloem.be
* of bij één van onze leden.
Kaarten kosten 8 €. Groepen (minstens 10 personen) betalen 7 € per persoon.

Regisseur Bert Vannieuwenhuyse over "Ja ja, maar nee nee"
Het stuk "Ja ja, maar nee nee" is een heerlijke theatersoap die wordt bevolkt door een reeks prachtige personages. Het zijn gewone mensen van vlees en bloed, die niet veel verder kijken dan de muren van het flatgebouw waarin ze verankerd zijn. Maar Rudi Bekaert heeft hun schijnbaar onschuldige geklets over koetjes en kalfjes meesterlijk geconstrueerd. Het achteloze geroddel laat steeds meer de hulpeloze moderne mens zien die bang en verweesd achterblijft in een wereld die almaar doordraait.
'Ja ja, maar nee nee' is een bijtende satire over angst, jaloezie en een wereld vol onverschilligheid.


Voorjaarsproductie maart 2011
Noteer de datum en bereid je lachspieren maar alvast voor! Want in het weekend van de krokusvakantie brengen we op 11, 12 en 13 maart 2011 een klassieke boulevardkomedie van de hand van een meester in het genre: Georges Feydeau. Wie zich stukken van hem herinnert die we vroeger reeds brachten, zoals "Hotel Paradiso" (1991) en "Een vlo in het oor" (2005), weet dat dit garant staat voor een avondje bulderen en lachen. Net zoals voor de grootschalige coproductie "Amadeus", doen we voor dit stuk opnieuw een beroep op onze huisregisseur Bert Demunter.


Voor meer info en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan je steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

P.S. U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij repecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.