KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE ALSEMBLOEM - NIEUWSFLASH OKTOBER 2010


We nodigen jullie hierbij graag uit op n van onze voorstellingen van

JA JA, MAAR NEE NEE

een satirische komedie van RUDI BEKAERT
in een regie van BERT VANNIEUWENHUYSE

Met Sigrid De Gelas, Kathy Verbeeck, Lut De Reuse, Loes Van Eesbeeck, Rafal Toegaert, Ingrid Bauwens, Karen De Becker, Sonia Deryck, Gunter Keyaerts, Ilse Van der Velden, Jean-Paul Bauduin, Mieke Smedts, Jan Wets, Geert Raes, Magda Sermon, Peter Bellemans, Patrick Verspeeten en Kriz De Logi.

Deze productie gaat door met de medewerking van CC de Meent en het gemeentebestuur van Beersel.

Opgelet: de plaatsen zijn genummerd! Bestel dus vandaag nog je kaarten!


Opvoeringen
Vrijdag 19 november 2010 om 20u
Zaterdag 20 november 2010 om 20u
Zondag 21 november 2010 om 15u
CC de Meent
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg-Beersel

Tickets en reservatie


Kaarten kosten 8 €. Groepen (minstens 10 personen) betalen in voorverkoop 7 € per persoon.


Regisseur Bert Vannieuwenhuyse over "Ja ja, maar nee nee"
Praten mensen in de grote stad nog nauwelijks met elkaar? Of zouden ze beter wat vaker hun mond houden? In "Ja ja, maar nee nee" kruisen de bewoners van een flatgebouw elkaar dagelijks in de hal. De vluchtige, haast anonieme ontmoetingen volgen elkaar in snel tempo op en de gesprekken hebben een hoog roddelgehalte. De kleinburgerlijkheid druipt ervan af. Het label 'pijnlijk grappig' hangt aan haast elke dialoog. Maar achter het geklaag over de buren of "de vreemdelingen" schemert de angst door voor de ander en voor de wereld daarbuiten.
Het stuk "Ja ja, maar nee nee" is een heerlijke theatersoap die wordt bevolkt door een reeks prachtige personages. Het zijn gewone mensen van vlees en bloed, die niet veel verder kijken dan de muren van het flatgebouw waarin ze verankerd zijn. Maar Rudi Bekaert heeft hun schijnbaar onschuldige geklets over koetjes en kalfjes meesterlijk geconstrueerd. Het achteloze geroddel laat steeds meer de hulpeloze moderne mens zien die bang en verweesd achterblijft in een wereld die almaar doordraait. Kortom, dit stuk is een bijtende satire over angst, jaloezie en een wereld vol onverschilligheid.


P.S. U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij respecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.