KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE ALSEMBLOEM - NIEUWSBRIEF APRIL 2011

Inhoud nieuwsbrief
  * De Alsembloem Jeugd brengt eerste productie op 13-14 mei 2011
  * Regisseur Maarten Motté over "Lijn 154"
  * "De pineut" van Georges Feydeau verhuist naar 11-12-13 november 2011

Productie "Lijn 154"
De vraag naar een goede jeugdwerking leeft al een hele tijd binnen De Alsembloem. Met Kelly Bauduin als nieuwe verantwoordelijke voor de jeugd en Maarten Motté als regisseur heeft deze jeugdwerking nu een concrete vorm gekregen.
Maarten Motté - die voordien ook al als acteur betrokken was bij De Alsembloem - nam 10 enthousiaste jongeren tussen 9 en 17 jaar onder zijn hoede. Samen zetten ze hun eerste stappen in het theater. Ze begonnen eerst met improvisatiespelletjes. Later bouwden ze samen aan hun eigen voorstelling. Het stuk, dat ze helemaal zelf in elkaar gezet hebben vanuit het sprookje van De Bremer Stadsmuzikanten, kreeg de titel "Lijn 154" mee.
Met Frederik-Jan Billiet, Nele Blykers, Tibo Debraekeleer, Zeno Debraekeleer, Anke De Gelas, Kriz De Logi, Sarah Hemelings, Natalia Musik, Fedra Vanhee en Matthias Xhibitte .

Opvoeringen
Vrijdag 13 mei 2011 om 20u
Zaterdag 14 mei 2011 om 20u

GC de Boesdaalhoeve
Hoevestraat 67 - 1640 Sint-Genesius-Rode

Tickets en reservatie
Kaarten kosten 6 €.
Kaarten zijn te bekomen bij alle jeugdspelers of kunnen besteld worden via jeugd@dealsembloem.be.


Regisseur Maarten Motté over "Lijn 154"
Zeven jonge mensen vinden elkaar.
Achter hen ligt een warboel. Ze hebben elk al veel meegemaakt.
Ze zijn allen toe aan een nieuwe start. Kunnen ze het verleden laten rusten?
Maar wat is een nieuw start? Kan dat samen? Wat mag, wat niet?

Met "Lijn 154" brengt De Alsembloem Jeugd een zelfgemaakte, bijzonder eigenzinnige en moderne bewerking van De Bremer Stadsmuzikanten.
Een stuk over jong zijn en kansen grijpen. Over vertrouwen, liefde en vooral vriendschap. En een lichtjes foute moraal.

Gespeeld door jongeren van 8 tot 16 jaar.


Najaarsproductie november 2011: de spetterende boulevardkomedie "De Pineut"
Omwille van een samenloop van omstandigheden bracht De Alsembloem in maart 2011 uitzonderlijk geen productie. We blijven echter vastberaden jullie te laten genieten van "De pineut", een spetterende boulevardkomedie van de hand van een meester in het genre: Georges Feydeau. Wie zich stukken van hem herinnert die we vroeger reeds brachten, zoals "Hotel Paradiso" (1991) en "Een vlo in het oor" (2005), weet dat dit garant staat voor een avondje bulderen en lachen.
Om te zorgen dat we dit stuk in optimale omstandigheden kunnen brengen, schuift "De pineut” op naar 11, 12 en 13 november 2011. Onder leiding van huisregisseur Bert Demunter zetten maar liefst 17 spelers hun beste beentje voor om jullie een portie heerlijke ontspanning aan te bieden. Noteer dus de datum en bereid je lachspieren maar alvast voor!


Voor meer info en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan u steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

P.S. U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij repecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.