Koninklijke toneelvereniging De Alsembloem

nieuwsbrief september 2011

 

Inhoud nieuwsbrief

*  Najaarsproductie november 2011: de spetterende boulevardkomedie 'De Pineut'
*  Regisseur Bert Demunter over Georges Feydeau
*  Vooruitblik naar de productie van maart 2012

'De Pineut'

...is een typische slaapkamerfarce naar 'Le Dindon' van Georges Feydeau. Vatelin is een gerespecteerd Parijs notaris, wiens vrouw Lucienne begeerd wordt door de gepatenteerde versierder Pontagnac.

Maar ook Vatelin heeft ooit een scheve schaats gereden en wordt geconfronteerd met zijn vroegere minnares. Die minnares heeft op haar beurt dan weer een jaloerse echtgenoot, terwijl ook Pontagnac moet afrekenen met een vrouw die niet van de poes is. En dan is er nog Rédillon, een andere aanbidder van Lucienne, die zijn kans ziet om haar hart te veroveren. Ingewikkelde plot, denkt u? Welnee, wie zich de stukken van Feydeau herinnert die we vroeger reeds brachten, weet dat ze garant staan voor een avondje pretentieloos amusement.

Met:

Karen De Becker, Jan Wets, Jean-Paul Bauduin, Geert Raes, Ilse Van der Velden, Ingrid Bauwens, Paul Saye, Kathy Verbeeck, Theo Hendrickx, Agnes Vanden Bosch, Yann Lenaerts, André Mievis, Christian Reunes, Anke De Gelas, Kriz De Logi, e.a.

 

Voorstellingen:


Vrijdag 11 november 2011 om 20 u.
Zaterdag 12 november 2011 om 20 u.
Zondag 13 november 2011 om 15 u.

in CC de Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 AlsembergTickets en reservatie:


Kaarten kosten 8 euro (de plaatsen zijn genummerd!)
Reservatie online via www.dealsembloem.be/tickets of via e-mail naar tickets@dealsembloem.be, bij CC de Meent (tel. 02 359 16 00) en ook bij alle Alsembloemleden

Regisseur Bert Demunter over Georges Feydeau

Georges Feydeau (1862-1921) was de koning van de Franse boulevardkomedie in de Belle Epoque. Via zijn huwelijk met de dochter van de befaamde schilder Carolus-Duran genoot Feydeau een zekere welstand en maakte hij kennis met de Parijse bourgeoisie. Het is vooral die bourgeoisie die hij in zijn stukken hekelt. Op een komische wijze, hilarisch, hier en daar serieus uitvergroot, altijd raak, soms venijnig, steeds spottend,... over

menselijke relaties, kleinburgerlijkheid, lichamelijke en andere gebreken, te veel en te weinig potentie, overspel, vreemdgaan,bedriegen en bedrogen worden, graag bedrogen worden om zelf te kunnen bedriegen,... Bij Maxim's was voor hem permanent een tafel gereserveerd. Zelf dronk hij uitsluitend water en kwam vaak 's morgens niet voor zeven uur thuis. Tijd en gelegenheid genoeg om alle bezoekers grondig te observeren, van bij hun aankomst tot hun vertrek in de vroege uurtjes. Alles wat hij daar zag en meemaakte, verwerkte hij in zijn stukken, parels van komedies met heel herkenbare personages en toestanden.

Vooruitblik naar de productie van maart 2012


"Aandacht! Aandacht! Wij herinneren eraan dat, gezien de doortocht van de wielerkoers morgenmiddag, vanaf acht uur vanavond de straat van voertuigen gevrijwaard dient te worden.
Dank u."


Zo begint 'De Ronde van Vlaanderen' van Walter van den Broeck waarin, met veel gevoel voor humor, het portret geschetst wordt van drie generaties Vlaamse vrouwen ergens in een typisch Vlaams dorp, de dag dat de Ronde van Vlaanderen voorbijkomt. De Alsembloem brengt deze mooie tragikomedie op 16, 17 en 18 maart 2012 in CC de Meent, in een regie van Willy Herremans. Wie houdt van een herkenbaar familieverhaal met een knipoog, mag deze voorstellingen niet missen!

Voor meer info en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan u steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be