Wij nodigen u hartelijk uit
op onze voorstellingen van
DE RONDE VAN VLAANDEREN
een tragikomedie van
Walter Van den Broeck
geregisseerd door Willy Herremans

Met : Sigrid De Gelas, Karen De Becker, Kelly Bauduin en Gunter Keyaerts
Het verhaal :

Terwijl de hele wereld wacht op de doortocht van de Ronde van Vlaanderen speelt zich achter de gevel van een Vlaams huis een heel ander verhaal af. Drie generaties, oma, dochter Viviane en kleindochter Arlette, leven in hun eigen wereld. Ze lijken wel een hechte band te hebben, maar toch hebben ze geheimen voor elkaar.
Hun huisarts, dokter Dewals, beseft gaandeweg dat ook hij zijn droom niet heeft kunnen waarmaken. Drie vrouwen en een man worstelen met zichzelf, met elkaar, met hun leven en met de hele wereld. Een toneelstuk over gekoesterde verlangens en stukgelopen illusies, kortom, over de soap van het leven.

Regisseur Willy Herremans over 'De Ronde van Vlaanderen' :

Het stuk handelt over eenvoudige, simpele dingen, over situaties en conflicten die uit het leven zelf komen. In de titel staat Ronde ook voor cirkel, iets dat rond en gesloten is. Zoals elk jaar opnieuw dé Ronde wordt gereden, zo nemen generaties ook telkens weer patronen over van de vorige. Ze maken zich de meningen eigen waar ze zich in hun jeugd tegen afzetten. Ouders geven waardevolle opvattingen door aan hun kinderen, en die weer aan hun kinderen, en toch...
Jongeren willen hun vleugels uitslaan, conflicten zijn soms niet te vermijden. Ze worden heen en weer geslingerd tussen hun drang om op eigen benen te staan en een opwellend plichtsgevoel om voor de ouders te blijven zorgen. Dit gedrag wordt, vreemd genoeg, doorgegeven van generatie op generatie. We nemen meer van thuis mee dan we denken. Volgens de auteur gaat dit stuk ook over "zorgen en zorgen voor" en volgens hem is dat vrouwelijk.

De auteur :

Walter Van den Broeck (Olen, 1941) is auteur van een indrukwekkende reeks romans, verhalen en toneelstukken. Hij werd meermaals bekroond, onder andere met de Driejaarlijkse Staatsprijs voor zijn dramatisch werk en met de Henriëtte Roland Holstprijs voor zijn beroemde roman 'Brief aan Boudewijn'. Hierin keert het hoofdpersonage met koning Boudewijn in zijn kielzog terug naar 12 augustus 1950, de dag na de beédiging van de koning. Uit het recent verfilmde toneelstuk 'Groenten uit Balen' blijkt de sociale geëngageerdheid van Van den Broeck. Het stuk is geïnspireerd op een staking in de zinkfabriek Vieille Montagne in Balen, in 1971. De arbeiders legden toen gedurende negen weken het werk meer. Van den Broeck geeft het relaas van die staking aan de hand van de belevenissen van één van de stakersgezinnen in de cité. De geschetste situaties en de dialogen hebben een onweerstaanbaar komisch effect, terwijl Van den Broeck er tegelijkertijd in slaagt het sociale bewustzijn van de toeschouwers of lezers wakker te schudden.

De Alsembloem bewaart mooie herinneringen aan het werk van Walter Van den Broeck. Vijfentwintig jaar geleden speelden wij de communautaire komedie 'Au Bouillon Belge' waarin drie kinderen (een Vlaming, een Brusselaar en een Waal) vechten om de erfenis van hun vader: het recept van zijn alom geprezen soep. Wij vonden dat het de hoogste tijd was om nog eens uit het oeuvre van deze opmerkelijke Nederlandstalige schrijver te putten en hopen u te mogen verwelkomen op één van onze voorstellingen.

Voorstellingen

16 maart 2012 om 20 u
17 maart 2012 om 20 u
18 maart 2012 om 15 u


© Johnny Maeschalck

Adres

CC de Meent
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg

Tickets

• Kaarten: 8 euro
• Groepen (mininum 10): 7 euro

De plaatsen zijn genummerd!

Reservaties

www.dealsembloem.be/tickets
tickets@dealsembloem.be
• 02 359 16 00 (CC de Meent)
• Bij alle Alsembloemleden

Zal dit stuk...

een tipje van de mythische sluier, die over dé Ronde van Vlaanderen hangt, oplichten? Aan u om dit te komen ontdekken! De wielerexpo die wij tegelijkertijd in de foyer organiseren zal daarentegen wel een aantal geheimen prijsgeven van de Ronde van Vlaanderen en het wielrennen in het algemeen.

Deze expo brengt een reeks prachtige foto's van de hand van Hugo Casaer en Johnny Maeschalk. Daarnaast krijgt u ook de kans om een aantal unieke collectiestukken van zowel gewezen Ronde van Vlaanderen winnaars als andere superhelden uit het wielrennen te bewonderen! Deze hebben zij speciaal voor ons van onder het stof gehaald en er zitten echte pareltjes tussen!

Daarom, aan alle toneel-liefhebbers en wielerfanaten: "Aandacht, aandacht, de koers komt hier voorbij!"

Meer info

Voor meer info en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan u steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

P.S.: U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij respecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.
Email: mailing@dealsembloem.be