Wij nodigen u vriendelijk uit op onze voorstellingen van
MARTHA & MATHILDA
VRIJDAG 16 NOVEMBER 2012 om 20 u
ZATERDAG 17 NOVEMBER 2012 om 20 u
ZONDAG 18 NOVEMBER 2012 om 15 u
een hilarische komedie van
POL ANRYS
geregisseerd door Jean-Paul Bauduin

Met: Agnes Vanden Bosch, Els Huygen, Leen Mazur, Paul Saye, Ingrid Bauwens, Peter Bellemans, Katrien Heremans, Geert Raes, Christian Reunes, Tom Vanlangendijck, Patrick Verspeeten en Jan Wets
Het verhaal :

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje uitbaten. Omdat ze tien jaar geleden diep in de schulden zaten verkochten ze hun hotel op lijfrente aan een notaris. Wat niemand weet is dat beide kranige zussen op zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag willen slijten op een zonnige bestemming. De grote dag waarop ze zullen worden uitbetaald is nabij. Maar technische problemen, een opdringerige privédetective, een ongeduldige notaris en een bende wielertoeristen lijken roet in het eten te gooien... Zullen ze toch uit hun problemen geraken?

Regisseur Jean-Paul Bauduin over 'Martha en Mathilda' :

'Martha en Mathilda' is momenteel een heel populair stuk, hoogst waarschijnlijk omdat het gegeven zeer actueel is. We stellen ons de vraag "Wat bezielt brave en goede mensen om verboden dingen te doen?" Antwoord: de crisis en de daaruit voortkomende financiële problemen. De hoofdpersonages in het stuk - de twee zussen - blijven er evenmin van gespaard. Maar kranig als ze zijn moeten en zullen ze een oplossing vinden om die crisis te overwinnen. Hun vindingrijkheid kent geen grenzen en uiteindelijk zoeken ze de oplossing in hogere sferen. We kunnen stellen dat de rode draad in deze komedie, of beter gezegd het sleutelwoord, hebzucht is. Meerdere personages in dit stuk doen er alles aan om zich te verrijken ten nadele van de anderen. 'Martha en Mathilda' is een komisch spektakel vol intriges, spanning en emoties. Niets is zeker, behalve dan dat alles mogelijk is.

De auteur :

Pol Anrys (Gent, 1957) is acteur en regisseur in het amateurtheater. Als acteur stak hij veel op van de verschillende regisseurs die in zijn toneelkring de revue passeerden. Hij leerde ook heel wat toneelstukken kennen door ze zelf te spelen of door ze te zien in het amateur- of beroepstheater. Zijn eerste werk 'Comme chez Swa' bevat alle ingrediënten van een goede komedie. Ruim 10 jaar na publicatie werd het al door meer dan 80 toneelverenigingen gespeeld en blijft het populair. Hoewel hij ondertussen twee stukken schreef voor kindertoneel, gaat zijn voorkeur naar de intrigekomedie. Voorbeelden daarvan zijn 'Vier op een rij', 'Kuuroord Fontina', 'Pe(r)rongeluk' en 'De zevende zonde'. 'Martha en Mathilda' werd gepubliceerd in februari 2011. Pol Anrys is momenteel één van de meest gespeelde Vlaamse toneelauteurs in het amateurtheater in Vlaanderen.

Voorstellingen

16 november 2012 om 20 u
17 november 2012 om 20 u
18 november 2012 om 15 u

Adres

CC de Meent
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg

Tickets

• Kaarten: 8 euro
• Groepen (mininum 10): 7 euro mits telefonische reservatie bij CC de Meent.

De plaatsen zijn genummerd!

Reservaties

www.dealsembloem.be/tickets
• 02 359 16 00 (CC de Meent)
• Bij alle Alsembloemleden

Kom kijken naar deze sprankelende cocktail van komische, vaak spannende, soms hilarische situaties!

Meer info

Voor meer informatie en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan u steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

P.S.: U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij respecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.
Email: mailing@dealsembloem.be