Bij het begin van het nieuwe toneelseizoen stellen we je graag onze drie volgende producties voor:
ZATERDAG, ZONDAG, MAANDAG
EQUUS
VOORSTELLING VAN DE ALSEMBLOEM JEUGD
ZATERDAG,ZONDAG,MAANDAG:

In november kleurt Beersel Italiaans. Toneel in Beersel, de samenwerking tussen de vier toneelverenigingen KT De Alsembloem, KT Weredi, KT Lustig en Vrij, Waaile van Dwoeurp en Academie Orfeus, brengen opnieuw een gezamenlijke productie. 'Zaterdag, zondag, maandag' is de ontroerende en tegelijk hilarische familiekroniek van de Italiaanse auteur Eduardo de Filippo.

Het verhaal :

De familie Priore komt samen in het riante ouderlijke huis in Napels. Donna Rosa maakt de traditionele ragout klaar voor al haar kinderen, kleinkinderen, zussen, broers, tantes en nonkels en de vele gasten uit haar vriendenkring. De drie dagen, zaterdag, zondag en maandag, ontsporen in een Italiaanse cocktail van heftige discussies, oplaaiende passies, venijnige trots en bijtende haat. En natuurlijk: amore, amore, amore!

In Italië behoort 'Zaterdag, zondag, maandag' tot een van de populairste en meest geliefde stukken uit het theaterrepertoire. Vlaanderen en meer bepaald Beersel valt vast en zeker voor de charme van dit prachtige volksstuk, diepmenselijk, ontroerend en hilarisch tegelijk, over twee mensen die door de tijd en de omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid en er alles aan doen om hun relatie weer met de nodige nieuwe liefde te injecteren.

In een regie van Bert Demunter, geassisteerd door Jan Wets, brengen meer dan 60 acteurs en muzikanten dit knappe stuk. Naast hen staat een grote ploeg vrijwilligers klaar, van decorbouwer tot proseccoschenker, om er voor hen en voor jou een waar feest van te maken. Het strijkorkest van Academie Orfeus verwelkomt je al in de foyer, de muziekgroep Generation5 zorgt voor de muzikale noot tijdens de voorstelling.

Voor de Alsembloem spelen Kathy Verbeeck, Paul Saye, Agnes Vanden Bosch en Jan Wets mee. Theo Hendrickx speelt muziek met de groep Generation5. Daarnaast zijn ook de vele helpende handen van de Alsembloemleden het vermelden waard!

EQUUS:

Onze tweede productie van dit seizoen is 'Equus' van Peter Shaffer.

We maken kennis met Alan Strang, een zeventienjarige staljongen die een pathologische fascinatie heeft voor paarden. Op een nacht krabt hij zes paarden de ogen uit met een hoefkrabber. In plaats van een proces te krijgen, wordt Alan doorverwezen naar een psychiater, Martin Dysart, die moet uitzoeken waarom de jongen de gruwelijke daad heeft gesteld.

Equus (Latijn voor paard) is een voorstelling over passie. Passie kan verrijkend zijn maar het kan je leven vernietigen als de passie een obsessie wordt. Toch is een leven zonder passie ook geen goede oplossing.

Over de volledige cast vertellen we je alles in een volgende nieuwsbrief, maar we verklappen nu al graag dat twee van onze jeugdleden zullen meespelen!

Voor de regie doen we opnieuw een beroep op Hendrik Van Eycken, die ons in 2010 begeleidde bij 'Dwazen'.

VOORSTELLING ALSEMBLOEM JEUGD:

Ook onze jeugd, onder leiding van Loes Van Eesbeeck, is er weer ferm ingevlogen! Zij brengen hun productie in het voorjaar.

Naam, data en locatie van deze voorstellingen zijn voorlopig uiterst geheim....

We houden je zeker op de hoogte!

Voorstellingen

ZATERDAG,ZONDAG,MAANDAG:

15 november 2013 om 20 u
16 november 2013 om 20 u
17 november 2013 om 15 u
22 november 2013 om 20 u
23 november 2013 om 20 u

EQUUS:

14 maart 2014 om 20 u
15 maart 2014 om 20 u
16 maart 2014 om 15 u

ALSEMBLOEM JEUGD:

We houden je op de hoogte!

Adres

CC de Meent
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg

Tickets

• via spelers en de aansluitende verenigingen
• 02 359 16 00 (CC de Meent)
www.demeent.be

Meer info

Voor meer informatie en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan u steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

Bijkomende info

Om het plaatje helemaal Italiaans te maken kan je op zondag 17 november 2013, voorafgaand aan het stuk, in de foyer van CC de Meent een heuse Italiaanse maaltijd eten met antipasti, primi, secundi en dolce.

P.S.: U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij respecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.
Email: mailing@dealsembloem.be