We stellen je hierna graag onze twee volgende producties voor:
EQUUS
Tempus T.
Door de Alsembloem Jeugd
EQUUS:


Equus is het Latijnse woord voor 'paard'.

We maken kennis met Alan, een jongen van 17 jaar, die 6 paarden de ogen uitsteekt in de manège waar hij werkt en met Martin, de psychiater die de opdracht krijgt te onderzoeken wat er aan de basis ligt van de gruwelijke daad van Alan. Deze confrontatie zorgt voor vuurwerk.

Er is spanning tot op het laatste moment, wanneer alle puzzelstukje in elkaar vallen.

Maar het is vooral een verhaal over mensen en hun emoties, al dan niet uitgesproken.

Dit toneelstuk is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Met :

Theo Hendrickx, Mathias Xhibitte, Lut De Reuse, Jean-Paul Bauduin, Nikki Deras, Loes Van Eesbeeck, Semele Uyttenbroeck en Gunter Keyaerts

Auteur :

Peter Shaffer schreef dit stuk in 1973 en baseerde zich hierbij op een krantenartikel waarin gewag gemaakt werd van een jongen die zes paarden de ogen had uitgestoken in het Engelse Suffolk. Een paar jaar later schreef hij 'Amadeus', een stuk dat de Alsembloem in 2009, samen met twee andere Beerselse toneelverenigingen en Academie Orfeus, speelde in het kader van Toneel in Beersel.

Regisseur :

Over Hendrik Van Eycken, de regisseur: Hendrik regisseerde in 2010 de komedie 'Dwazen' bij ons. We lieten ons toen onderdompelen in de doldwaze leefwereld van het fictieve dorp Kulyenchikov. Nu doen we opnieuw een beroep op zijn artistieke talenten.

Acteren, regisseren, toneelles geven en jongeren begeleiden, Hendrik kan er zijn passie voor toneel ruimschoots in kwijt. Na zijn opleiding aan het HRITCS (nu RITS) ging Hendrik Van Eycken aan de slag als acteur, presentator, regisseur en scenarist in de evenementensector. Daarnaast was hij ook actief in het bedrijfs- en opleidingstheater. Zo regisseerde hij een aantal theaterstukken voor anderstaligen. Hij speelde mee in de film 'De zusjes Kriegel', deed stemmenwerk voor de film 'Les Triplettes de Belleville' en speelde Jeanke in de serie 'Thuis'. Meer dan tien jaar was hij coach en staflid bij de Belgische Improvisatie Liga. Vanaf dit jaar is hij hoofdregisseur van de Hanswijkprocessie in Mechelen, een schouwspel met gemiddeld 2000 deelnemers.

Tempus T. (Jeugd)

We beginnen ons verhaal in het jaar 2014.
Vandaag dus...
Vijf weeskinderen hopen vurig op een adoptie. Ze zijn het harde werken in hun weeshuis meer dan beu... Behalve eentje; hij is een echte boekenwurm en er is één boek in het bijzonder dat hem steeds afleidt van zijn werk.
De titel van het boek? "Tempus T." Een boek over spreuken en tijdreizen...

Wat gebeurt er met de vijf wanneer ze halsoverkop naar het verleden worden getransporteerd?

Een stuk voor en door onze jeugd met een vleugje geschiedenis. Dit alles in goede banen geleid door Loes Van Eesbeeck.

Voorstellingen

EQUUS:

14 maart 2014 om 20 u
15 maart 2014 om 20 u
16 maart 2014 om 15 u

ALSEMBLOEM JEUGD:

25 april 2014 om 20u
26 april 2014 om 20u

Adres EQUUS

CC de Meent
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg

Tickets EQUUS

• € 8
• vanaf 10 personen € 7

Reservaties EQUUS

• bij alle Alsembloemleden
• tel. 02/359 16 00
www.demeent.be

Adres JEUGD

Destelheide - zaal De Put
Destelheidestraat 66
1653 Dworp

Tickets JEUGD

• € 5

Reservaties JEUGD

• bij alle spelers
info@dealsembloem.be

Meer info

Voor meer informatie en het laatste nieuws over onze vereniging en onze producties, kan u steeds terecht op onze website: www.dealsembloem.be

P.S.: U ontvangt deze e-mail omdat u vroeger kaarten besteld heeft voor een voorstelling van KT De Alsembloem en/of omdat we denken dat dit bericht u als toneelliefhebber interesseert. Wij respecteren echter uw privacy. Indien u dergelijke e-mails in de toekomst niet meer wenst te ontvangen, gelieve te antwoorden op deze e-mail met "verwijder" in de titel.
Email: mailing@dealsembloem.be